joshua_polk's profile

7 Messages

 • 

180 Points

Fri, Oct 31, 2014 4:24 PM

Closed

Solved

Lightroom: Right side panel resize screws up slider tracking

Lightroom: When I resize my right panel, the controls get screwed up in Develop. Where I click no longer lines up with what moves in the sliders. It has become out of alignment.

Official Solution

Adobe Administrator

 • 

16K Messages

 • 

296.7K Points

5 y ago

I believe this was fixed. Let me know if you're still having trouble.

Adobe Administrator

 • 

10.9K Messages

 • 

143.5K Points

7 y ago

OS? Screen Resolution? Any details? Steps to duplicate? Screen shot?

7 Messages

 • 

180 Points

7 y ago

Mac OSX 10.9.5, Lightroom 5.6.

See this for explanation/video:

https://www.youtube.com/watch?v=QOO-2...

Adobe Administrator

 • 

10.9K Messages

 • 

143.5K Points

7 y ago

Is it only the Exposure slider?

7 Messages

 • 

180 Points

7 y ago

All of them

Adobe Administrator

 • 

10.9K Messages

 • 

143.5K Points

7 y ago

Which Mouse you are using? I cannot duplicate on my MBPr.

I can make the Exposure Slider misbehave on a MBA with a 27 External Monitor but all the other sliders are ok.

7 Messages

 • 

180 Points

7 y ago

Sorry, it is not all of them, but just exposure and contrast. I am using 27" iMac.

7 Messages

 • 

180 Points

7 y ago

Apple Magic Mouse - bluetooth

Adobe Administrator

 • 

16K Messages

 • 

296.7K Points

7 y ago

I can see it with my Mac Book Pro (Retina) with the trackpad. We'll investigate.

3 Messages

 • 

92 Points

7 y ago

This reply was created from a merged topic originally titled Develop sliders don't resize properly..

When resizing develop toolbar in develop mode the sliders respond as if the it wasn't resized, so they jump around and necessitate a program restart before the tool slider work correctly again. First noticed on LR 5.0.
Mac OSX 10.10.1
LR 5.7.1

13 Messages

 • 

192 Points

7 y ago

This reply was created from a merged topic originally titled Lightroom Develop sliders jump about when clicked on, MacOS 10.10 Yosemite.

In the Lightroom develop module, sliders jump about when I try to click on them.
This happens after I re-size the window by dragging to the left in order to make the sliders longer. Closing and re-opening LR reduces the problem, but there is still a slight (~0.05) change in the value when the slider is clicked on. More disturbing, resizing the right panel brings the problem back, with very large jumps. For example, my Exposure value changed +5 units when I clicked on the slider after widening the panel.

The magnitude of the jump seems to be related to the relative size of the right-hand area (if adjusted by the user). Restarting the program after adjusting the size of that area helps, but there is still a jump when clicking on the slider control button. In my case, it happens with both an Apple Magic Mouse (wireless, Bluetooth), and a Wacom tablet (wired, USB connection).

Troubleshooting the hardware did not work:
Disconnected the Wacom tablet, used the Bluetooth mouse: Slider jumps.
Turned off the Bluetooth mouse, used the Wacom tablet: Slider jumps.
Turned Bluetooth off on the computer, used the Wacom tablet: Slider jumps.
With Bluetooth off, disconnected the Wacom tablet, plugged in a USB mouse: Slider jumps!

LR 5.7 from CC
27" (late 2012) iMac running Yosemite
Problem happens with either Apple Magic Mouse or Wacom Intuos tablet (with the latest driver, 6.3.10w2), and with a generic USB mouse.
Deleting the Preferences file did not solve the problem.

12 Messages

 • 

232 Points

7 y ago

This reply was created from a merged topic originally titled When I resize the adjustments panel on the right, the sliders won't work properly....

I thought the standard sensitivity of the sliders is too hight. With just pixels of movement of a slider I can apply pretty big effects.

In order to have more precise control, I tried to resize the width of the adjustments panel on the right. This would make the sliders longer, so allow for more control.

But when I do so I noticed that the sliders do not work properly anymore. When you click them they jump to extremes.

I'm running Lightroom latest version on OSX latest version.

13 Messages

 • 

192 Points

7 y ago

Yes, exactly what some of us have posted. Still no fix, though.

12 Messages

 • 

232 Points

7 y ago

I may have found a workaround: If you click the triangle to make the panel disappear and then again to have it reappear, it looks like this fixes the slider issue.

13 Messages

 • 

192 Points

7 y ago

Well, that does not work for me. I tried it on several of the panels, no dice. I tried it in both Solo Mode and regular mode, no dice. I tried Collapsing All and then Reopen All, still no dice.

Champion

 • 

2.6K Messages

 • 

33.7K Points

I think he's talking about hiding and showing the entire right panel using the triangle in the vertical middle of the righthand side, not an individual section expand-collapse triangle like I think you're talking about.

13 Messages

 • 

192 Points

OK, thanks. But, I just tried that as well, same results. The sliders jump when I click on the triangle.

12 Messages

 • 

232 Points

I'm not sure how I did it, but it did the job for me. Could you try hiding the panel and then double-clicking that triangle a few times?

13 Messages

 • 

192 Points

Donovan, I just tried that, did not fix the problem for me. Single click, double click, several times, no change. The magnitude and sign of the slider jump seems completely random.