roger_br_then's profile

6 Messages

 • 

190 Points

Sat, Jun 2, 2012 7:44 PM

Closed

Solved

Lightroom: Scrolling through images using the mousewheel stops at videos

When scrolling through images in loupe view, using the mousewheel, scrolling / navigation stops when you get to a video file, and it is not possible to scroll in any direction Navigating past the video with arrow keys works fine, and mousewheel scrolling is then usable again (until next video file)I suspect it is related to the new "integrated" video player, since I never had this problem with Lightroom 3.xBug exists on both Windows and Mac, using Lightroom 4.1

Official Solution

6 Messages

 • 

190 Points

9 y ago

Well, bug still present in LR4.4 (final)
It's fixed in LR5 Beta, so I guess it won't be fixed i 4.x

Champion

 • 

704 Messages

 • 

8.5K Points

9 y ago

The problem is probably that videos support "scrubbing" with the mouse, so the app has to make a choice when a mouse-over event happens. If it grabs the mouse for the scrub, then logically it has to end the scroll. I don't have a design solution, but I see this everywhere with integrated UIs.

6 Messages

 • 

190 Points

9 y ago

Well, I can't scrub videos with the mousewheel, only by dragging the slider.
The mousewheel (up or down) event probably gets dropped / not handled when it triggers on the video UI element.

242 Messages

 • 

9.1K Points

9 y ago

I can't scrub with the mouse wheel.

I have the same problem as Roger. I'd be scrolling through images with the mouse wheel. When I come to a movie, everything comes to a standstill. Not good.

242 Messages

 • 

9.1K Points

9 y ago

Just tried it again. It is very bizarre but true. You can scroll with the mouse wheel if you have videos.

Champion

 • 

677 Messages

 • 

8.7K Points

I think, if you scroll fast enough, you can pass by a video, until the embedded video player is not fully loaded.

242 Messages

 • 

9.1K Points

I meant to say You can't scroll with the mouse wheel if you have videos.

Champion

 • 

677 Messages

 • 

8.7K Points

9 y ago

The problem is more general and my guess is that the embedded video player does not pass all the input message to the core app.

Here's a related topic: http://feedback.photoshop.com/photosh...

Also, the Escape key does not work as it does for photos — goes back to Grid from Loupe.

6 Messages

 • 

190 Points

9 y ago

Bug still present in LR4.2 RC.
Tried the mac version today.

6 Messages

 • 

190 Points

9 y ago

Bug still present in LR4.3 RC :(
(Mac version, the situation is probably the same for the windows version)

6 Messages

 • 

190 Points

9 y ago

Bug still present in LR4.4 RC :(
(Mac version, the situation is probably the same for the windows version)