armin_staudt's profile

75 Messages

 • 

2.1K Points

Mon, Jan 25, 2016 1:55 AM

Closed

Solved

Photoshop: Non-destructive blur for masking doesn't save correctly anymore

In the recent day's it work for me, so I think only the last update could cause it.
If I use in a common mask the "blur"-function in the property panel PS show's it correct. But if I save it and look in LR for it the blur-effekt isnt present. Also if I save it as jpg from PS or LR the blur is vanished.

3 Messages

 • 

114 Points

6 y ago

This reply was created from a merged topic originally titled Feathered adjustment layers from Photoshop CC are not feathered in Lightroom CC.

As described in the title, when I bring a Tiff photo into Photoshop, create an adjustment layer (curves for example), apply a mask, then feather, the saved image in Lightroom does not show those feathered edges. Instead, they all look like they were applied with a brush at hardness 0.

Top image shows lightroom version, bottom image shows photoshop version:

294 Messages

 • 

6.4K Points

6 y ago

Ditto here.  Not being able to save in background really slows my workflow down!

21 Messages

 • 

328 Points

6 y ago

Same problem for me PS and LR CC latest version, Jeffrey's workaround works too, thanks a lot!
Hopefully Adobe can fix it in the next update... when I export jpg it's always from LR.

29 Messages

 • 

462 Points

6 y ago

Registering that I also have come across this issue as of yesterday. I reported it in the Photoshop/Lightroom forum https://forums.adobe.com/message/8595698#8595698 
I have now unchecked save in the background, so hopefully the error will now stop occurring. Thanks for the work around details. 
I hope they fix it soon because I feel safer knowing that I have auto backups happening in the background.

294 Messages

 • 

6.4K Points

6 y ago

Two months..... any timeline as to when we can expect to be able to be able to background save again?

294 Messages

 • 

6.4K Points

6 y ago

For those who haven't figured out a better temporary solution yet, as a last step before saves you can create a merge visible layer at the top so you can still retain background saves while creating a bit more hassle and larger files. Hope this is fixed soon!

3 Messages

 • 

92 Points

6 y ago

This reply was created from a merged topic originally titled Lightroom Rendering Bug.

Images edited in photoshop (whether through the "Edit In" Photoshop option or a file manually opened into Photoshop, saved, and then imported into Lightroom) that have an adjustment layer with a mask that has been blurred using the layer mask feather property, is rendered in Lightroom without the feather and instead shows the original edge of the unfeathered mask. The rendering issues is present when that image is exported out of Lightroom and printed.


Lightroom version: CC 2015.5 [ 1067055 ]License: Creative Cloud
Operating system: Mac OS 10
Version: 10.10 [5]
Application architecture: x64
Logical processor count: 4
Processor speed: 2.7 GHz
Built-in memory: 12,288.0 MB
Real memory available to Lightroom: 12,288.0 MB
Real memory used by Lightroom: 719.4 MB (5.8%)
Virtual memory used by Lightroom: 2,003.7 MB
Memory cache size: 791.1 MB
Maximum thread count used by Camera Raw: 4
Camera Raw SIMD optimization: SSE2,AVX
Displays: 1) 1680x1050, 2) 1920x1080

Graphics Processor Info: 
AMD Radeon HD 6770M OpenGL Engine

Check OpenGL support: Passed
Vendor: ATI Technologies Inc.
Version: 4.1 ATI-1.32.25
Renderer: AMD Radeon HD 6770M OpenGL Engine
LanguageVersion: 4.10

3 Messages

 • 

92 Points

Ahh see others posts on this issue so you can ignore my post.

11 Messages

 • 

214 Points

6 y ago

This reply was created from a merged topic originally titled Layer Mask - Soft Edge not working in PS CC 2015.1.2.

After the latest update of Photoshop CC 2015.1.2 on OSX following bug appears
  • I am using a Layer Mask and change the settings "Soft Edge" or "Density" in the Properties panel of the Layer Mask.
  • In PS everythings looks fine, but if I place the file in InDesign the edge of the mask is hard and the density is 100%.
  • Saving the file as jpg or tif >>> same result
  • PNG and "Save for web" are working ...
Any ideas or common bug after updating?

2 Messages

 • 

82 Points

6 y ago

This reply was created from a merged topic originally titled Why photoshop cc cliping mask with feather edge has sharp edges in indesign cc ?.

When you create clipping mask with feather edge in photoshop and place it to indesign clipping mask has sharp edges no feather effect.

47 Messages

 • 

694 Points

6 y ago

Same issue here. Also, if it helps the diagnosis, I have feathered masks on separate layer adjustments and I can see both masks in Lr as a hard edge without feathering. I'm not sure if turning off background saves is the best solution if I risk losing work in progress. Turning off that preference also turns off Automatically Save Recovery Information Every: ... 

Thank you to the person that said the Adobe password also works here, I added my displeasure to the counter.

When I look for help from within the application it sends me to https://forums.adobe.com/community/photoshop. I wonder why the engineers hang out here rather than the help area they have programmed into the application.

Thank you to everyone for posting, I hope this will be fixed soon.

Champion

 • 

1.9K Messages

 • 

28K Points

Have you turned off »Maximise Compatibility ...«? 

»I wonder why the engineers hang out here rather than the help area they have programmed into the application.«
If you are unclear about the nature of the forums.adobe.com Fora please read this
http://forums.adobe.com/docs/DOC-2325

2 Messages

 • 

82 Points

6 y ago

This reply was created from a merged topic originally titled PHOTOSHOP CC 2015 - Feathered mask does not work when you save a jpg without merg....

When I save a jpg out of a psd and haven't merged my layers, all my feathered masks will be shown with hard edges in the saved jpg. (I am working with CC 2015.)

10 Messages

 • 

172 Points

6 y ago

This reply was created from a merged topic originally titled Path Blur faulty since 16.1.2 update.

Hi. Has path blur stopped working correctly for anyone else since the latest update (16.1.2). The selection handles are no longer attached to the direction line which makes it almost impossible to use this tool. It worked fine before the update. 

UPDATE
It appears as if all the blur gallery tools are faulty. Non of them work properly in the latest update. DO ADOBE EVEN READ THIS STUFF??????

Champion

 • 

1.9K Messages

 • 

28K Points

It appears as if all the blur gallery tools are faulty. 
Not to me (CC 2015.1.2 of Mac OSX 10.11.4). 

If you want to trouble shoot you may have to to provide more relevant information and maybe post some screenshots to illustrate what you are experiencing. 

10 Messages

 • 

172 Points

I did mention it was the latest update. 16.1.2. Update photoshop and then tell me if it is working properly. Please read the comment fully before responding.

11 Messages

 • 

214 Points

2015.1.2 and 16.1.2 are the same version.
I would also recommend to post some screenshots.

10 Messages

 • 

172 Points

I will get some screen shots of what's happening and post them up. Currently I'm away from my Mac. If it's working for you guys ok, then maybe I need to reinstall it. Ill post them later.

Champion

 • 

2.6K Messages

 • 

33.7K Points

Go back and read first page of replies.  The official response tells you how to work around the problem and that Adobe is working on it.